Bashkimi Demokratik për Integrim, ka ftuar  LSDM-në dhe VMRO-në në arritjen e konsenzusit për zgjedhjet e parkohëshme.

“I bëjmë apel dy subjekteve më të mëdhaja maqedonase, janë shumë afër, ditë janë në pyetje të gjejnë një kompromis që të jetë një datë e zgjedhur me konsenzus që do të jetë një parakusht për zgjedhje të lira, fer dhe demokratike nga ku do të del një qeveri kredibile për t’u marrë me proceset që pasojnë.” – deklaroi NënKryetari i BDI-së, Izet Mexhiti.