Në rrjetet sociale, Kryeministri Zoran Zaev postoi foto në një atmosferë të ngrohtë, dhe njëra prej tyre është me kafshën e tij, një qen pomeranez.

Një pomeranez ose mini shigjetë është raca më e vogël e këtij qeni roje. Interesimi për këta qen eshte shume i madhi dhe ata u bënë të njohur kur u interesuan për Mbretëreshën Angleze Elizabeth I, dhe Mbretëreshën Victoria më vonë.

Ata konsiderohen qentë “aristokratikë”, duke pasur parasysh faktin se jane shumë të famshëm dhe a mund të përballojnë t’i blejnë ato sepse çmimi i tyre shkon mbi 1000 euro.

Sa më të përgjakshëm të jenë, aq më të shtrenjtë mund të jenë deri në 10,000 dollarë ose më shumë.

Ata duan mirëmbajtje të veçantë për shkak të fibrave me origjinë nga Gjermania dhe Polonia, në Maqedoni ato janë shumë të rralla, një fakt që është diktuar nga çmimi i vetë Pomeranezit, që vështirë se dikush mund ta kete.