Kryeministri para largimit, Zoran Zaev, para se të linte postin e tij si kryeministër, dhe madje të përballej me një vlerësim më të ulët sipas sondazheve të opinioneve, ka filluar të sigurojë stafin e tij.

Nëse ndonjë gjë në media pasqyron punën e tij është padyshim PR i keq dhe shumë kafaze të papranueshme që kanë bërë të kaluarën. Sidoqoftë, përkundër kësaj Zaev vendosi të shpërblejë njerëzit e PIJARIT të tij.

Kreu i marrëdhënieve me publikun, dora e djathtë e Zoran Zaev, Marjan Zabrcanec, tani mban një pozitë tjetër, nga shefi i PR i shndërruar në koordinator kombëtar për integrimin në BE.

Stafi që u festua në revolucionin shumëngjyrësh të Zaevit pranoi punë si mirënjohje. Por tani ata po ikin gjithashtu nga anija që po fundoset në mënyrë që të mbetet në zyrën publike dhe të paguajë. Zyra e Zaev zhvendoset në Sekretariatin e Përgjithshëm.