Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev ka shprehur solidaritet dhe  keqardhje për viktimat nga tërmeti tragjik në Shqipëri. Zaev thekson se vendi është në kontakt të vazhdueshëm me institucionet në Shqipëri dhe është në gatishmëri për të ndihmuar.