Gjysma e mandatit të kryetarit të komunës Ilija Jovanoski është zbuluar plotësisht nga jeta e premtuar e rreme për të gjithë në Prilep. Në vend të asaj ndërtese, kryetari Jovanoski në programin e tij parazgjedhor premtoi se do të ndërtonte një zonë të gjelbër, ndërsa tani të afërmit e tij po ndërtojnë një ndërtesë banimi – theksoi në konferencën e sotme për shtyp nga VMRO-DPMNE Prilep.

Më poshtë është konferenca e plotë për shtyp:

“Vetë Jovanoski pranoi publikisht në një konferencë për shtyp se të afërmit e tij po ndërtojnë këtu në këtë vend, kështu që mbetet e paqartë se çfarë lloji të sipërfaqes së gjelbëruar kryetari i komunës planifikoi të mbjellë në këtë vend, përveç nëse është një ndërtesë e gjelbër.

Ky është një shembull tipik se si Jovanoski dhe LSDM manipuluan zërat e qytetarëve dhe gënjejnë paturpshëm, vetëm për të ardhur në pushtet.

Tani që e kanë parë të lexuar, ata gënjejnë përsëri se ajo që u ishte premtuar për 4 vjet do të ndërtohej në vetëm 2 vjet.

Dhe madje e gjithë makineria nga e gjithë vendi për të sjellë në Prilep do të jetë pak për të ndërtuar mbi gjithçka që keni shkruar në programin tuaj të zgjedhjeve të rreme.

Kur tashmë jemi këtu, do t’ju kujtojmë edhe projektet e tjera për komunitetin urban Reed që Jovanoski premtoi, dhe sot ato as nuk janë në sy për tu realizuar.

Kryetarit të komunës u premtoi qytetarëve të këtij komuniteti lagje:

– Rinovimi i lagjes Reed dhe zotërimi i tij nga qytetarët e kësaj lagje urbane;
– Tregu i gjelbër në Parkun e Teatrit;
-Më shumë zona parku gjithashtu
– Hapja e një kopshti fëmijësh në ambientet e vjetra Ritex

Këto ishin projektet për të cilat qytetarët e kësaj lagje urbane i besuan Jovanoski dhe votuan që ai të ishte kreu i komunës, jo ndërtesat dhe ndërtesat private.

Fatkeqësisht, si në komunitetet e tjera urbane, edhe këtu Jovanoski dhe LSDM kanë minuar besimin e qytetarëve dhe tani përballen me një revoltë të madhe.

VMRO-DPMNE do të vazhdojë të zbulojë rregullin e rremë të këtyre politikanëve të kolltukëve, por ne gjithashtu do të ofrojmë zgjidhje reale për problemet e qytetarëve. “