Zëvendës Ministrja e Mbrojtjes e LSDM-së Radmila Sekerinska, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarit shprehu qëndrimin e partisë së saj për rekomandimet e Komisionit të Venecias, pasi u pyetën se çfarë mendonte për deklaratën e Zëvendëskryeministrit Bujar Osmani se nuk duhet të ketë ndryshime në ligj. gjuhë.

“Duke pasur parasysh që kemi pasur mundësinë ta lexojmë direkt dhe të mos e shohim të interpretuar nga askush, disa çështje kanë dilema, disa çështje nuk kanë dilema, disa çështje që Komisioni i Venecias shkon një hap më tej. Ne do ta analizojmë opinionin shumë seriozisht, do të marrim parasysh vërejtje të ndryshme dhe do të përpiqemi të gjejmë një zgjidhje që do të jetë një plus për të gjithë qytetarët në vend “, tha Sekerinska.

Ministri tha se kjo qeveri nuk beson në një ndryshim një herë të ligjeve të rëndësishme, por që të gjithë partnerët e koalicionit kanë besimin të respektojnë atë që kanë ndërmarrë që në fillim.

“Ne besojmë se të drejtat gjuhësore janë të drejta që ndërtojnë kohezionin në shtet. Ligji ka qenë prej kohësh në fuqi. Askush nuk pagoi gjobë sepse nuk dinin shqip, pasi na kritikuan. Askush nuk është i detyruar të përdorë diçka që nuk e di ose nuk dëshiron ta përdorë, siç pretendojnë disa. Ne kemi treguar se kjo pyetje nuk është tabu. Dhe ne kemi treguar se duam ta trajtojmë këtë çështje si një shtet që ndërton me të vërtetë një shoqëri për të gjithë. Me një frymë të tillë, me argumente të tilla, ne do të shikojmë mendimin e Komisionit të Venecias dhe do të dalim me një pozicion të përbashkët “, tha Sekerinska, duke shtuar se kjo nuk është një çështje që duhet të ndajë përsëri vendin.