Një punonjës në njërën nga kazermat e qytetit të Shkupit, ku paguhet taksa e pasurisë, në mënyrë të pacipë, me një britmë të fortë dhe pa asnjë respekt, iu drejtua qytetarëve që prisnin në radhë. Videoja e publikuar e tregon atë duke bërtitur me një grua të moshuar, e cila ishte duke pritur në radhë dhe duke bërë një pyetje, dhe ai kishte të njëjtën sjellje ndaj të tjerëve që ishin para kazermave.


Sipas dëshmisë së një qytetari i cili ishte i pranishëm para qytetit të Shkupit, punonjësi që po vinte rendin e mallkoi edhe një vajzë, të cilës pasi i tha: “Merre, të kërkoj falje nga ju, fshatare”. Lidhur me këtë incident, kryetari Petre Shilegov njoftoi se do të zhvillohet një procedurë disiplinore ndaj punonjësit. Qytetari i cili ka raportuar sjelljen e pafytyrë thotë se qytetarët e prisnin punonjësin për një orë para kazermave të Qytetit të Shkupit, sepse, sipas tij, ai ishte vonë për punë.

“Punonjësi vonoi për punë dhe nuk e kuptoi që ata jashtë që i fyen, ata i paguanin …” Kaluan disa minuta, pastaj iu drejtua të njëjtës vajzë që e kishte fyer më parë, në dalje dhe i tha “merre, më fal, fshatar”, pas së cilës e mallkoi disa herë. “Vajza u largua me lot në sy”, ka shkruar Dukica Petrov në Facebook.

Kryetari Shilegov njoftoi krijimin e një komisioni disiplinor, i cili do të duhet të përcaktojë përgjegjësinë e punonjësit që fyen qytetarët që prisnin para kazermave.

“Në emrin tim, por edhe si kryetar i Shkupit, kërkoj falje nga qytetarët dhe nga zonja që u sulmua me gojë. “Nuk ka asnjë arsyetim për një qëndrim të tillë ndaj qytetarëve,” tha Shilegov.