Banorët e Trnodol se Karposhit kërkuan një sallë më të madhe ku mund të mbahej seancë dëgjimore publike në lidhje me DUP-in që ata nuk e pranuan.

Kjo kërkesë nuk u pranua u refuzua nga përfaqësuesi komunal Goran Pavlov pas së cilës tensionet u ndezën. Banorët e Trnodol thanë që një orë para se të vinin në seancën dëgjimore publike, kishin ardhur njerëz ushtarë partiak për të sabotuar debatin publik.

Kur Pavlov u kthye në sallën ku do të zhvillohej seanca dëgjimore, u zhvillua një zënkë, së pari midis dy grupeve të qytetarëve, dhe më pas të gjithë iu drejtuan përfaqësuesit komunal, i cili do të paraqiste DUP-in për Trnodol.

Stafi i bashkisë kërkoi që ekuipazhet e gazetarëve të mos filmojnë dhe t’i shtyjnë ato jashtë ndërtesës komunale.

Brenda, përveç kontaktit fizik, kishte edhe te shara dhe ofendime.

“Nga cilat para po merrni paratë tuaja?
A i paguan kujdestarët? Ju paguani raketistet e mi.
Hapi jashtë. Shfaq Më thuaj zj. ”, U dëgjua në sallë nga një burrë që e prezantoi veten si banor i lagjes.

Përfaqësuesi komunal Pavlov tha se disa njerëz e sulmuan atë.

“Unë u mërzita nga shumë. Një seancë e planifikuar nuk heq dorë nga vullneti personal i një ose dy, nuk mund të isha unë që të vendosja nëse do të shtyhej apo jo ”, tha shkurt Pavlov.

Pas incidentit, policia mbërriti në bashki.

Banorët e Trnodolit pohojnë se në aheng morën pjesë edhe njerëz që erdhën atje.

Ata ankohen për provokime nga njerëz të pranishëm në debatin publik, të cilët thonë se erdhën një orë më parë. Ata argumentojnë se njerëzit janë sjellë qëllimisht për të krijuar tension.

Seanca dëgjimore nuk filloi pas incidentit.

“Ju kishit provokatorë këtu,” i tha një banor stafit të këshillit.

Banorët e Trnodol nuk pajtohen me planin e detajuar urbanistik, i cili po votohet publikisht dhe për të cilin ata besojnë se do të shkaktojë dëme në të gjithë lagjen.

Sipas tyre, diskutohen edhe shenjat e ndërtimit, të cilat pozicionohen drejtpërdrejt në kanalin që mbledh ujin nga mali, dhe gërmimet e planifikuara do të rrezikojnë rrjedhjen e lirë të ujit në rast të shirave të mëdha dhe do të minojnë më tej kodrinën.

Ata po kërkojnë që DUP-i i tepruar dhe Këshilli i Komunës të tërheqin një moratorium për ndërtimin dhe lëshimin e lejeve të ndërtimit në zonën e rrezikshme, siç janë kodrat poshtë Trnodol dhe Sdanec. Ata nuk duan të prekin strukturën e vendbanimit, ata janë kundër bypass-it që kalon në vendbanim, siç paraqitet në plan.

Ata pohojnë se megjithëse kryetari i premtoi atyre se do të pajtohej me kërkesat dhe vërejtjet që qytetarët i paraqitën komunës, ai u prezantoi atyre me të njëjtin plan, gjë që u shkaktoi atyre revoltë të mëtejshme. Ata thonë se janë duke pritur për një plan të ri rregullues nga Qyteti i Shkupit që do të zgjidhë kërkesat e diskutueshme, dhe kur të arrijë, ata do të ulen dhe do të bien dakord bashkërisht me komunën për DUP-in e ri. Nëse ky DUP nuk tërhiqet, ata kanë paralajmëruar protesta dhe padi kundër bashkisë.

Kryetari Bogoev, ndërkohë, pretendon se ai është pajtuar me banorët dhe se nuk do të ketë zgjidhje të re mbi Trnodol. DUP-i që ai propozon thotë se është me kërkesë të banorëve të Kozle dhe duhet të miratohet, por pretendon se nuk është përfundimtar, do të jetë në dispozicion të publikut dhe vërejtjet mund të bëhen deri më 27 dhjetor.