Presidenti i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski u drejtohet qytetarëve të Gjorce Petrov në kuadër të fushatës “Bisedimet për rimëkëmbjen e Maqedonisë” dhe tha se gjatë vizitave në vendbanimet maqedonase, ai përballet me njerëz që janë të mbushur me zhgënjime. situata aktuale në vend.

“Njerëzit nuk besojnë se do të kenë një të ardhme në këtë vend, ata janë të zhgënjyer dhe ka nga ata që praktikisht mezi e bëjnë atë gjatë muajit,” tha kreu i partisë.

Përveç kësaj, ai tha se kishte shumë premtime të paplotësuara nga qeveria aktuale, duke përmendur ajrin e ndotur dhe reformat e shpallura në arsim si një shembull.

“Sot, tre vjet më vonë, jo vetëm që nuk e marrim frymën nga ajri i premtuar alpin, jo vetëm që nuk e morëm atë premtim të rremë, por sot Shkupi thyen rekordet botërore në qytetet më të ndotura. Askush prej jush nuk i bëri ata të premtojnë konvikte dhe konvikte të rinovuara, arsimim që të rinjtë do të merrnin si bashkëmoshatarët e tyre në Evropë dhe në botën e zhvilluar, që garantojnë rininë. Pra, stimuj shtesë për fermerët e rinj dhe çfarë ende jo. Gënjej, të gënjej. I tillë është realiteti sot, nuk ka konvikte studentore apo konvikte të rinovuara të studentëve, dhe nuk ka asnjë çështje të arsimit cilësor ”, tha Mickoski para të pranishmëve.

Ai theksoi se jo vetëm që fshatrat maqedonas janë bosh sot, por të rinjtë po largohen edhe nga qytetet.