Tre fëmijët të cilët dje u transferuar në një shtëpi tjetër, janë kthyer në Shtëpinë e vogël përmirësuese në Vizbeg. Tash për tash nuk ka kurrfarë kërcënimi për jetën e tyre, deklaroi sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Milla Carevska.

Sipas saj, nëse Shtëpia do të dislokohet siç kërkojë një pjesë e banorëve në Vizbeg, së shpejti do të vendoset, sepse diskutimi është vijon, por në çdo rast do të kërkohet zgjidhje e përbashkët kompromise.

Lidhur me vërejtjen e disa banorëve të Vizbegit se edukatorët nuk kujdesen mjaftueshëm sepse në mbrëmje fëmijët kanë dalë nga Shtëpia dhe janë shëtitur nëpër lagje, Carovska decide.

“Shtëpitë e vogla përmirësuese nuk janë burgje. Ata janë tip i hapur. Këta fëmijë janë përballë me rreziqe sociale, me të cilët pjesa më e madhe prej neve nuk janë përballur kurrë me neve. Shërbimet jo vetëm që nuk janë të pranueshme, por janë aty 24 orë. Kjo është verifikuar nga të gjitha shërbimet inspektuese  në Ministri. Por, më e rëndësishme tani është mbështetje në këto momente. Në Shkup, Shtëpi të këtilla ka shumë, nuk është vetëm ky në Vizbeg”, potencoi ministrja.

Ajo shfaqi shpresë në, siç tha, fuqinë dhe pjekurinë dhe në urtësinë e popullit tonë.