Tërmeti prej 4.6 shkallëve sipas rihterit ka goditur Shqipërinë dhe i njëjti është ndjerë edhe në Maqedoni. Epiqendra e këtij tërmeti ka qenë afër kufirit të Maqedonisë dhe tërmeti është ndjerë edhe në Maqedoni, respektivisht në qytetet e Gostivarit, Dibrës, Kërçovës, Tetovë po edhe në Shkup.

Ky është tërmeti i dytë, pasi që para këtij u ndje edhe një tërmet prej 4.5 shkallëve.