Duke pasur parasysh përshtypjen se qeveria dëshiron të shtyjë zgjedhjet, dhe këtu si arsye për ratifikimin e Protokollit në Parlament, unë nuk shoh pse do të politizohej nisma e VMRO-DPMNE-së për ta bërë këtë menjëherë, me vlefshmëri të vonuar analisti Nikola Srbov në emisionin televiziv Kanal 5.

– Për dy vjet e gjysmë qeveria ishte shumë dinamike dhe bëri gjithçka nuk premtoi pasi Traktati i Prespës, marrëdhëniet me Bullgarinë, u hap Ligji për gjuhët. Asnjë nga këto nuk premtoi, ose bisedoi, siç ndodhi me Traktatet me Greqinë dhe Bullgarinë, për shembull. Por ai nuk bëri atë që premtoi se do t’i mbajë të rinjtë të pastër, 500 km rrugë, 500 euro rrogë…. Drejtimi i një fushate me gënjeshtra çon në reagime të tilla si tani. Dhe tani ka zemërim dhe zhgënjim edhe midis mbështetësve të LSDM-së.

Nëse shtyrja e zgjedhjeve në prill shtyhet më tej, do të ketë një krizë politike që ne e dimë se si duket vendi ynë, tha Srbov. Ai theksoi se askush nuk është Babadimer dhe duhet të shohë atë që premton.

– Të gjitha gjërat janë procese dhe nuk zgjidhen brenda natës. Ajo që po ndodh tani është thjesht huazim. Theështja është kur të dilni në votime duhet të keni projekte që ju tregojnë se kur do të realizohen dhe sa do të kushtojnë. Me premtime false si paga 500 euro dhe ajri i pastër mashtrojnë njerëzit. Ajo që LSDM dhe Zaev bënë me Marrëveshjet me Greqinë dhe Bullgarinë duhej të thonin përpara zgjedhjeve, tha Srbov.