Afërsia me majën e pushtetit, ose me familjen, është pothuajse sipas përcaktimit të përdorur për zbatimin e ligjit dhe fitimeve shtesë më pas.

Dëshmi e kësaj është skandali me importuesin dhe shitësin e automjeteve për lëndë djegëse SuperTrade, kompani e Vladimir Stajiç me nofkën Rostij i cili është një mik i ngushtë i Kryeministrit Zaev. Përveç importeve, SuperTreading gjithashtu merret me shitjen me pakicë të karburanteve të automjeteve përmes Gulf.

Përkatësisht, ka një ankesë kundër kompanisë Supertrade për inspektimin e tregut që shet naftë me cilësi të ulët, karburant të automjeteve, e cila është përgjigjur se Supertrade kishte një kontratë me kompaninë Makinspekt Shkup për të kontrolluar cilësinë e karburanteve.

Kur një zyrtar i Makinspekt u thirr për të dhënë një deklaratë në lidhje me këto pretendime nga MacPresspace ata thanë se ata nuk kontrollojnë cilësinë e karburanteve të shitura nga SuperPride, dhe se kontrata e referuar nga SuperPride është përdorur vetëm për mbulim zyrtar. Ky informacion ne jemi konfirmuar edhe nga Makinspekt.

Për më tepër, Administrata Doganore po heton gjithashtu çështjen kundër Superterrade sepse detyrimet e importit në derivatet e naftës nuk paguhen me ligj, dhe sasitë e importuara në vend të litrave tregohen në kilogram.

Edhe pse relativisht për biznesin e naftës, me ardhjen e LSDM-së dhe Zaevit, Suprada me Pucko Petrol janë furnizuesit më të mëdhenj të derivateve të naftës dhe naftës për institucionet shtetërore dhe publike në Maqedoni, duke i tepruar furnizuesit e njohur dhe tradicionalë të Makoil. Supervrada e Vladimir Stajic Rostilj merr tenderë jashtëzakonisht fitimprurës për një kohë të shkurtër siç është rruga e Maqedonisë prej 1.3 milion eurosh, 2 milion euro për komunat e Qytetit të Shkupit dhe Shkupit, dhe në vitin 2018 Supertrada ka marrë tenderë për mbi 6 milion Euro …

Suksesi me tenderët e kësaj kompanie përveç Vladimir Stajic Rostig është i lidhur edhe me Zoran Milevski Kicec.

Fokus më 19 korrik 2019 shkruan:

Disa vjet mbrapa, emri i Kicec u shoqërua jozyrtarisht me San Petroleum Company, e formuar në vitin 2014 nga një kompani në det të hapur dhe menaxhohej zyrtarisht nga shtetasit gjeorgjianë Irakli Svanidzhe dhe George Abdushelishvili. Kompania kishte të njëjtin emër si ndërmarrja shqiptare që zotëronte licencën e Gulf Oil dhe ishte një agjent ekskluziv për Maqedoninë.

Sidoqoftë, San Petroleum Albania iu hoq licencën e saj 2018 të fundit për mashtrim kuponi. Menjëherë pas kësaj, Komisioni Rregullator i Energjisë vuri në dukje përfundimin e licencës së San Petroleum të Maqedonisë për tregtinë e naftës dhe derivateve të naftës, duke deklaruar se ata kishin pushuar të kryejnë aktivitetin, domethënë, veprimtaria nën-licencuar filloi të kryhej nga Supertreed.

Edhe pse Kiceec ishte duke vepruar në emër të San Petroleum, Supertrade tha se ai nuk kishte asnjë lidhje me kompaninë e tyre, e cila mori një licencë për shpërndarjen dhe shitjen e naftës nga Gulf Gulf US. Në të njëjtën kohë, ata pretendojnë se nuk kanë asnjë lidhje me kompaninë që mbart emrin e markës “Guulf Company”, e themeluar nga Filip Gocevski me një depozitë të parave të gatshme mbi 2 milion denarë në Mars 2017, disa muaj para SuperTrader bëhen shpërndarësit ekskluzivë të Oil Oil të Vladimir Stajic Rostilig.