Shqipëria po përballet me një situatë të jashtëzakonshme pas tërmetit prej 6.4 ballë që ra mëngjesin e ditës së sotme, ku ka shkaktuar disa viktima. Kanë qenë të shumtë kryetarë shtetesh që kanë nisur ndihma dhe ekipe shpëtimi drejt Shqipërisë, e ndërsa edhe kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel ka vënë në lëvizje mekanizmin e ndihmës në emergjencë.

Ka qenë kreu i qeverisë, Rama ka njoftuar angazhimin e Gjermanisë, ndërsa edhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zaev, dhe Kryeministri i Bullgarisë, Borisov, kanë shprehur gatishmërinë për të aktivizuar mekanizmat e tyre të ndihmës.