Ofendimet e fundit që Zaev bëri ndaj shqiptarëve që dëgjoheshin gjatë një bashkëbisedimi me një të panjohur përmes njërës ndër bombave të tij të shpeshta këtyre ditëve, duket se kanë ndikuar tejmase negativisht në vetë rejtingun në rënie të kreut social demokrat informon ts.

Në këtë drejtim ka nisur edhe një fushatë nga shqiptarët ” Ti vlen” që është kundër Zaevit i cili i quajti të pavlerë dhe një sërë ofendimesh tjera përfshirë edhe ushtarët shqiptarë.

Ky duket se është një mobilizim shqoptar në të njëjtën kohë për ta drejtuar orientimin e votës drejt shqiptarëve pasi Zaevit para tre vitesh iu dhanë mijëra vota për ta sjellë në pushtet por që më pas Zaev ua ktheu shqiptarëve në mënyrë krejtësisht ndryshe sic e tregojnë edhe bisedat e tij ofenduese kundrejt shqiptarëve.ts