Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski pas mbledhjes së Këshillit të Sigurisë Kombëtare tha se gjendja e jashtëzakohsme në shtet vazhdohet edhe për 14 ditë.
Në mbledhje ishin pranishëm kryeministri teknik Oliver Spasovski, kreu i Kuvendit Talata Xhafei, ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov dhe ai i Punëve të Brendshme Naqe Çulev, anëtari i Këshillit të Sigurisë, Veton Latifi si dhe Dr. Zarko Karadzovski nga Komisioni për Sëmundje Infektive.