Për rolin e jashtëzakonshëm që ka bërë për çështjen shqiptare, për aktivitetet madhore të Ali Ahmetit për Kosovën ka folur edhe Ramiz Lladrovci informon TetovaSot.

Me këtë rast Lladrovci ka thënë se pikërisht për shkak të aktivitetit madhor të Ali Ahmetit karshi Kosovës ,struktura të caktuara të bashkëpunëtorëve serb sic eliminuan Ilir Konjushevcin në Shqipëri provuan të eliminojnë edhe Ali Ahmetin dhe pikërish më datë 26 nëntor të vitit 1998 vetëm katër ditë pas vrasjes së Fehmi Ladrovcit dhe bashkëshortes së tij Xheva Krasniqi Lladrovci duke menduar se atij iu thyen krahët, ata tentuan ta kindapojnë dhe më vonë ta eliminojnë Ali Ahmetin është shprehur ai.

https://www.facebook.com/watch/?v=739420283541717&t=0