Tre parti shqiptare nga Maqedonia – Aleanca për Shqiptarët, Lëvizja Besa dhe Alternativa po negociojnë një koalicion që do të përpiqet të marrë përsipër epërsinë e BDI-së në kampusin shqiptar.

Ne, si Aleancë për Shqiptarët, jemi të interesuar për një koalicion parazgjedhor me partinë politike Besa dhe Alternativën. Ne jemi të përgatitur me kapacitetet tona si Aleancë për Shqiptarët, por duam që fitorja të jetë edhe më e fortë, kështu që jemi të hapur dhe të gatshëm për të bashkëpunuar me Alternativën dhe Besa. Ne po flasim për të dy palët, ekziston një dëshirë dhe shpresojmë që së bashku të kemi sukses në një koalicion parazgjedhor i cili patjetër do të mposhtë BDI-në dhe do të ketë legjitimitetin e votuesve shqiptarë ”, tha zëdhënësi i Aleancës për Shqiptarët, Flacron Bexheti.

Koalicionistët e mundshëm nuk kanë bisedime me bllokun politik maqedonas.

Tani nuk ka negociata të tilla. Varet nga qytetarët që të vendosin me kë të koalicionojnë pas zgjedhjeve. Radhitjen e programeve politike do ta shohim pas 12 prillit dhe do të shohim kush do të koalicionit ”, sqaroi zëdhënësi i partisë së Ziadin Sela.