Në një rrëshqitje në tokë të fuqishme në qytetin norvegjez Alta, tetë shtëpi ranë në det, dhe zyrtarët thanë se nuk pati viktima dhe askush nuk u plagos.

Rrëshqitja e dheut ishte midis 650 dhe 800 metra e gjerë dhe deri 40 metra e lartë.

Një zëdhënës i policisë tha se rrëshqitja e dheut mori një makinë në det përveç shtëpive. E madhja u pasua nga disa rrëshqitje të dheut, dhe shtëpitë përreth u evakuuan.