Zëvendëskryeministri i Maqedonisë së Veriut Bujar Osmani në emisionin Click-Plus në TV21 theksoi se BDI-ja është ajo që ka vulën e çdo suksesi në Maqedoni. Ai duke folur për kongresin e BDI-së paralajmëroi rizgjedhjen e Ali Ahmetit në krye të kësaj partie. Sipas Osmanit, do të ishte humbje e madhe për shqiptarët largimi i Ali Ahmetit nga BDI-ja.”Nuk ka privilegj më të madh që një i ri të jetë pjesë e shkollës politike të BDI-së dhe Ali Ahmeti. Ky është privilegj i madh”, theksoi Osmani.