Pas tërmetit që ka goditur vendin shumë emra të njohur por jo vetëm janë angazhuar të vijnë në ndihmë të personave të prekur nga tërmeti. Këtë kohë rrjetet sociale kanë qenë ndër të paktat herë kur kanë ardhur në ndihmë pasi nëpër mjet tyre është bërë e mundur të qarkullojë informacion nga atje ku kamerat e televizioneve nuk kanë shkuar, gjithashtu kanë shërbyer për apel ndihme.

Reperi Stresi ka qenë një nga emrat e njohur të ekranit, I cili  ka zbritur në terren pranë familjeve në nevojë. Në pastime të njëpasnjeshme ai u ka bërë thirrje Vip-ave dhe të gjithë atyre që mburren për makina dhe orat luksoze të bëhën një me njerëzit që tani më shumë se kurë kanë nevojë.