Maqedonia po mbyt. Oligarkët e Zoran Zaev djegin materiale helmuese.
Niveli i dioksidit të rrezikshëm të squfurit në atmosferë sipas Komunitetit Evropian të Energjisë në Vjenë është 3.4 herë mbi normale. Ndërsa dikush numëron paratë, dikush numëron të sëmurët, ata reagojnë nga VMRO-DPMNE.

Partia theksoi se Zoran Zaev bërtiste ajër, pa ajër. Ai erdhi në pushtet, për tre vjet nuk bëri asgjë.

“Jo vetëm që nuk ka ajër, dhe ai që e ka pasur është zhdukur. Fabrikat e të afërt të Zaevit janë ndotësit kryesorë, si dhe matjet e stacioneve që tregojnë përqendrime të PM10 në ajër pesëmbëdhjetë herë më të larta se sa lejohen në orët e para. Kur nuk ka automjete, nuk ka tym shtëpiak. Zoran Zaev dhe miqtë e tij oligarkikë po helmojnë Maqedoninë, “tha VMRO-ДПМНЕ, duke shtuar:

Shkupi është në krye të qyteteve më të ndotura në botë, dhe asgjë më mirë nuk është Strumica, Kumanova, Tetova, Manastiri dhe Kavadarci. Zoran Zaev kishte tre vjet për të bërë diçka për të transmetuar. Ai nuk bëri asgjë. Tani është koha për të lënë.