Muajin e kaluar, Qeveria nënshkroi një marrëveshje për blerjen e mishit të freskët në vlerë prej 51,155 euro, pra 3,146,025 denarë, si dhe produkte delikatesë në vlerë prej 11.594 euro ose 713.029 denarë. Marrëveshja u nënshkrua në emër të Shërbimit të Përgjithshëm dhe të Përbashkëta të Qeverisë nga Drejtori Pece Mirceski dhe prokurimi do të bëhet nga “Rimes MS Group” Sh.PK, e përfaqësuar nga menaxheri Marjan Mihajlov.

Në ofertën e paraqitur nga kjo kompani, e cila është pjesë përbërëse e kontratës, thuhet një sasi prej 380 kilogramë biftek viçi të marrë nga bagëtitë e reja me një çmim të vetëm 1.299 denarë pa TVSH të llogaritur. Përveç biftekëve, Oliver Spasovski dhe zyrtarë të tjerë qeveritarë të paguar për menunë do të kenë një muskul dëllinjë, kofshë dëllinje, brinjë viçi, muskuj të viçit, lakër, arra të freskëta, si dhe mish derri të freskët.

Në shkurt të këtij viti, Zyra për Punë të Përgjithshme dhe të Përbashkët të Qeverisë ka prokuruar mish pule të freskët në shumën 25.513 euro, në fund të vitit të kaluar frutat dhe perimet e freskëta në shumën 16.623 euro dhe lëngjet e gazuara në vlerë prej 18 468 euro. Rimes MS Group bleu mish të freskët për 32.229 euro në mars të vitit të kaluar.

Gjatë kësaj periudhe, çështja e gjendjes së buxhetit të shtetit dhe menaxhimit të financave publike u bë përsëri e rëndësishme, kur vetë qeveria njoftoi se nuk kishte fonde të mjaftueshme për t’u marrë me krizën. Nga ana tjetër, huatë janë huazuar intensivisht nga institucionet ndërkombëtare, duke sjellë borxhin publik në 50 përqind të BPK-së, më i larti në një dekadë.