Ministri i Jashtëm turk Mevlüt Çavuşo priti sot në Stamboll një delegacion të VMRO-DPMNE-së, i përfaqësuar nga nënkryetarët e partisë Aleksandar Nikoloski dhe Vlado Misajlovski, si dhe sekretari i përgjithshëm Igor Janusev.

Partia opozitare raporton se në takim u diskutua për marrëdhëniet dhe bashkëpunimin midis AKP-së turke dhe VMRO-ДПМНЕ si dy parti të krahut të djathtë.

“Në takim u diskutuan edhe marrëdhëniet midis Maqedonisë dhe Turqisë. U konkludua se marrëdhëniet ishin të mira, por përmirësimi ishte i nevojshëm sidomos në fushën e bashkëpunimit ekonomik dhe investimeve. VMRO-DPMNE planifikon të punojë shumë për të tërhequr investitorët pas fitores në zgjedhje, “tha partia në një deklaratë.

Temat e diskutimit ishin komuniteti turk në Maqedoni dhe marrëdhëniet kulturore midis Maqedonisë dhe Turqisë, të cilat gjithashtu u vlerësuan se kishin hapësirë ​​për thellim të mëtejshëm.