Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Hysni Ismaili, dhe ministri i Kulturës dhe Turizmit i Republikës Popullore të Kinës, Luo Shugang, i cili e udhëheqë delegacionin kinez në Forumin e 4-t ministror për Bashkëpunim kulturor ndërmjet Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore, organizator i të cilit është vendi ynë, i vizituan Ohrin dhe Strugën.

Në Ohër, delegacioni i lartë u mirëprit nga kryetari i Komunës, Konstantin Georgieski. Në kuadër të vizitës në Ohër, delegacioni nga Republika Popullore e Kinës i vizitoi: “Galerinë e Ikonave”, Kishën “Shën Mëria Perivlepta”, lokalitetin arkeologjik “Pllaoshnik” dhe Kishën “Shën Sofja”, ku pati mundësinë të njihet me trashëgiminë e pasur kulturore të këtij qyteti. Gjatë vizitës, delegacioni shëtiti edhe nëpër Çarshinë e Vjetër të Ohrit, e vizitoi edhe punëtorinë që bën përpunimin e letrës me dorë.

Forumi i katërt ministror për bashkëpunim kulturor ndërmjet Kinës dhe vendeve të EQL-së, në të cilin do të marrin pjesë delegacionet e vendeve pjesëmarrëse në Procesin “17 + 1”, fillon zyrtarisht nesër në Shkup.

Në kuadër të Forumit do të mbahet panel-diskutimi, në të cilën përveç ministrave të Maqedonisë së Veriut dhe të RP të Kinës do të mbajnë fjalime edhe ministrat, zëvendësministrat dhe anëtarët e tjerë të delegacioneve nga të gjitha vendet në Proces, pas së cilës duhet të miratohet Deklarata e Shkupit për bashkëpunim për dy vitet e ardhshme.