Nënkryetari i BDI-së Izet Mexhiti me rastin e përvejtorit të 19-të të fillimit të luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK) dhe shpalljes së zonës së lirë në luftën e vitit 2001 në këtë zonë të Karadakut të Kumanovës, thotë 2 Maji është data që shënon kthesë në historinë tonë si komb, si thirrje për liri, të drejta e barazi të përkthyera në vepra e arritje që gëzojmë sot!

Në postimin e tij në fejbuk, Mexhiti Shkruan:

Le të përkujtojmë sot 2 majin, këtë datë e cila shënon kthesë në historinë tonë si komb, si thirrje për liri, të drejta e barazi të përkthyera në vepra e arritje që gëzojmë sot!

Lavdi e përulësi e përjetshme për veprën dhe flijimin e gjithësecilit, që i fali më të shtrejtën këtij kombi në vitin 2001!” – thotë Mexhiti