Koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së, Izet Mexhiti, deklaroi sot se partitë parlamentare të opozitës kanë kohë për të shqyrtuar propozimin e tyre për ndryshime në Rregulloren që i përket precizimit të asaj që do të thotë prani e deputetëve në seancat parlamentare.

“Në Rregullore qëndron prani. Duam të specifikojmë që prania mund të jetë fizike ose onlajn. Të mos i torturojmë ata që janë pacientë për momentin, të mos i sjellim me trajtim të veçantë dhe pastaj të rrezikojmë … Nuk duam të jemi në një situatë për të bllokuar procese të rëndësishme”, deklaroi Mexhiti, pas koordinimit me kryetarin e Kuvendit.

Në koordinimi edhe një herë u hap debati rreth mënyrës se si Kuvendi do të dalë nga kjo situatë, të shkaktuar nga Kovid-19, tha deputeti i BDI-së, duke pasur parasysh se tre deputetë tashmë janë pozitivë.

“Nesër mund të ketë një numër më të madh. Le të mos bllokojmë të gjitha proceset dhe t’i japim kohë opozitës të reflektojë dhe të mos jetë frenim në marrjen e vendimeve dhe proceseve të rëndësishme në Parlament, siç është ribalanci i Buxheti dhe të gjitha gjërat e tjera të rëndësishme që mund të rrezikojnë më tej situatën në vend. Kjo është arsyeja pse duam të specifikojmë si parti në pushtet, se nuk ka të bëjë me një ndryshim të madh ose thjesht duke specifikuar se çfarë nënkuptojmë me fjalën prani, qoftë vetëm prani fizike apo prani onlajn”, tha Mexhiti.

Koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së tha se opozita duhet të marrë në konsideratë analiza krahasuese se si është në rajon dhe në botë në një situatë të tillë me Kovid-19, duke kujtuar se Qeveria tashmë po punon në seanca onlajn.