Për faktin që edhe Alenca për Shqiptarët edhe Alternativa janë fraksione që kan dalur si rezultat i përçarjes nga parti tjera, në këtë rast nga PDSH dhe Lëvizja Besa, nuk mund të thirrin për unitet të shqiptarëve, deklaroi z.Mexhiti gjatë emisionit të sontëm në Click Plus.

Përtej asaj ai pohoi gjithashtu se të dya partitë jane parti me shtrirje lokale , të cilat nuk kan kapacitet opozitar që nënkupton për mos pasje të kapacitetit edhe në pozitë thënë hipotetikisht kjo e fundit.