Personat që nuk hanë mish dhe i nënshtrohen dietave që përfshijnë fruta përformojnë më mirë në shtrat, sipas një dokumentari në shërbimin audio-vizuel Netflix.

Aktorët e ‘Game Changers’ dyshojnë idenë se “burrat e vërtetë” hanë mish, transmeton lajmi.net.

Një eksperiment i tillë është kryesuar nga urologu amerikan Dr. Aaron Spitz, i cili mati viralitetin e tre meshkujve atletë, në tri vakte të ndryshme ushqimore.

Burrave iu dha burrito, që përmbajnë mish viçi, mish pule organike ose mish derri organik një natë, pastaj një zëvendësim me bazë bimore që përmbante proteinë soje dhe bizele të natës tjetër.

Pas një vakti pa mish, ndjenja seksuale e burrave u zgjua tre deri në katër herë më gjatë natës.

Programi, i prezantuar nga artisti ushtarak britanik James Wilks, thotë se një vakt i vetëm mund të ndikojë në rrjedhën e gjakut në të gjithë ‘trupin’.