Dje dhe so shumë mergimtarë kan marë rrugën për tu kthy në vendlindje. Por për fatë të keq në kufirin Serbi Maqedoni vazhdon të ketë radhë të gjata.

Një mërgimtar i mllefosur për këtë situatë ka dërguar një mesazh deri te zv.ministri Agim Nuhiu dhe ministri Edmond Ademi.

Të vish në derën e shtëpisë tënde dhe të presësh mbi dy orë, turpi më i madhë që mund të ekzistojë, si çdo vit edhe pas premtimeve te shumta që bëjnë politikanët se procedurat jan thjeshtsuar, përsëri mërgimtarët që duan ti kalojnë pushimet në vendlindje malltretohen nga po ato njerëz të cilët premtojnë dhe qendrojnë nëpër pushtete per ti malltretuar ne ketë formë mërgimtarët, ftojë si qytetarë i thjeshtë z. Agim Nuhiu dhe ministrin e diasporës z. Edmond Ademi që të dalën dhe të shohën vetë në kufi për të parë që si malltretohen me pritje mërgimtarët vetëm e vetëm që vijnë në vendlindjen e tyre për tu çmallë me familjarë, miqë e shokë.