Mbajtja e NATO-s është nga vlera e jashtëzakonshme për Gjermaninë, deklaroi sot  kancelarja  Angela Merkel,  prejse  presidenti francez Emanuel Makron në intervistë për “Ekonomist” para tre javësh tha se NATO-ja “ka përjetuar vdekje të trurit”.

“Mbajtja e NATO-s  sot është ende  më shumë në interes tonin se sa që ishte në kohën e Luftës së ftohtë – ose së paku  njëjtë  aq e rëndësishme  aq sa ishte në Luftën e ftohtë”,  tha Merkel në Parlamentin gjerman.

“Sepse, siç tha dje ministri i Punëve të Jashtme Hajko Maas, Evropa për momentin  nuk mundet vetë të mbrohet”, tha ajo.

Presidenti francez e nxit opinionin dhe aleatët, kur në fillim të muajit deklaroi se e jetojmë vdekjen e trurit të NATO-s dhe se vendet evropiane tashmë nuk mund të durojnë në atë se SHBA-ja do ta mbrojë  aleatin e tyre.