Si ka mundësi që bolumenta e BDI-SË, të kujtoj se ska asnjë njeri që mund të kuptoj truket e ndërkëmzat e tyre politike. A thua këta njerëz nuk ju bie ndërmend se janë të lexuar për çdo lëvizje, për çdo fjalë që thuan dhe për çdo buzqeshje ironike e cinike që bëjnë. A thua këta të gjorë nuk janë në dijeni se shqiptarët aq mjaftueshëm janë konsoliduar në logjikën politike sa që ua lexojnë letrën në xhep. Lëre që duan ta mbrojnë vehten nga ndëshkueshmëria për abuzimet me fuqinë e pushtetit, por skajshmërisht janë të indoktrinuar për të mbrojturr edhe oratkët e tyre politik të Vmro-Dpmne-së,

Jo rastësisht në një konketim të përgjimeve,kreu i kësaj bolumente pohon se-kush ka pasur punë me ne mbetet shtatzënë edhe ate BIO. Siç duket “shtatzania POLITIKE” nga Bdi-ja shpërfaqet edhe tek LSDM-ja !