Pak para fillimit të heshtjes parazgjedhore, LSDM dhe koalicioni ‘Можеме’ lëshohet në ‘gjah’ të votave të votuesve shqiptarë duke iu dërguar mesazh në numrat e tyre privat.Kjo flet se LSDM është në panik dhe nuk heziton të abuzojë me numrat privat të qytetarëve. Mesazhi ka këtë përmbajtje:

“Nga ti varet a do vazhdojmë drejt BE-së apo do lejojmë rikthimin e regjimit VMRO-BDI. Dil, voto për të ardhmen evropiane.
VOTO 3
Koalicioni MUNDEMI”.

Një numër i madh i qytetarëve kanë denoncuar rastin në fjalë. Denoncime të këtilla kishte edhe në redaksinë tonë.