Trajneri i Çelzit, Frenk Lampard, pas rezultateve të pazgjidhura 2:2 me Arsenalin në xhiron e 24 të kampionatit të Anglisë (2:2), kërkoi të mos akuzohet golmani Kepa Arizabalaga për këtë rezultat.

“E di që Kepa tani është në qendër të vëmendjes, por ajo është normale, sepse ky është futboll  në nivel më të lartë. Po,  në garën e sotme ai ndonjëherë  nuk e kontrollonte topin në mënyrën më të mirë. Në disa raste, kjo mund të ndikojë  në zhvillimin e lojës, dhe ne do të përkushtojmë vëmendje të veçantë  në këtë. Çdo lojtar, ndërsa veçanërisht golmani, gjithmonë është nën zero, veçanërisht gjatë periudhave që janë të rënda për ekipin.

Megjithatë,  arsyet për mossukseset tona nuk qëndrojnë  vetëm te Kepa. Ne jemi  në vendin e katërt të plasmanit,  që në përgjithësi nuk është rezultat aq i keq. Ndërsa, megjithatë, në bazë të lojës treguese, duhej të kemi  në konton tonë  së paku edhe 10 pikë”, deklaroi Lampard.

Çellzi me 40 pikë nga 24 ndeshje gjendet në vendin e 4 në  kampionatin e futbollit anglez.