Prokurorja Vilma Ruskoska nuk e mban mend nëse ka shikuar pamjet e kamerave të sigurisë në shtëpinë e Bojan Jovanovski alias Boki 13, që ka kuptim që ta çojë hetimin një hap më afër përgjigjes “Ku janë paratë nga raketa?”

Ruskoska ngriti aktakuzë kundër Bojan Jovanoski, Katica Janeva dhe Zoran Mileski më 10 tetor 2019, përkatësisht, i cili e mbylli hetimin në “Racket” me vetëm tre të dyshuar, përkundër indikacioneve se shumë të tjerë ishin të përfshirë në këtë çështje, por edhe politikanë që jo. në bankën e të akuzuarve. Pas dëgjimit të parë dhe njoftimit të të pandehurit Boki 13 që pamjet e kamerave të sigurisë nga shtëpia e tij do të përgjigjen se ku mbaroi çanta e Louis Vuitton, reporterët e pyetën Ruskoska nëse ajo i kishte shikuar pamjet.

Si është e mundur që një prokuror në këtë rast të fundit të korrupsionit në Maqedoninë bashkëkohore të mos kërkojë pamjet e kamerave nga shtëpia e Boki 13, ose nëse e pyeti, pse nuk ka pritur të jetë ekspert, dhe pastaj të mbyllë hetimet dhe akuzat për shtyp?