Shqipëria është duke u përballur me një tragjedi të madhe kombëtare. Deri më tani, 18 persona kanë humbur jetën si pasojë e tërmetit që ka ndodhur në orët e para të mëngjesit.

Një infografikë e publikuar në medie tregon se cilat janë zonat e rrezikuara dhe të sigurta nga tërmetet.

Zona e Kuqe ka rrezikshmëri të lartë të shembieve të ndërtesave. Mesataria e lëkundjeve është 3.7 ballë.

Zona të sigurta për të kaluar natën janë ato jashtë vijës së verdhë periferike me mesatare të lëkundjeve 2.5 ballë e në zbritje..