Në seancën e djeshme parlamentare, deputeti i VMRO-DPMNE-së Vladimir Gjorchev drejtoi pyetje Tomislav Tuntev, drejtor i Agjencisë së Aviacionit Civil, si pjesë e qëllimit të tij.

– Cilat janë tendencat kryesore që shihni, a mendoni se numri i pasagjerëve në aeroportet e Maqedonisë do të vazhdojë të rritet, por edhe fluturimet?

Ne e dimë se dy vjet më parë u hap qielli mbi Kosovën i cili rriti edhe më shumë numrin e fluturimeve mbi Maqedoninë. Këto janë linjat ajrore që po arrinin deri në Greqi dhe Lindjen e Mesme, si dhe për më shumë vende që janë në jug të nesh, tha Gjorchev.

Deputeti pyeti nëse Tuntev kishte ndonjë shifër, apo çfarë do të thotë kjo në terma financiarë për Maqedoninë.