-PDSH -në periudhën 2006-2008 shkeli votën shqiptare dhe i lëshonte mbledhjet e Komisioneve në Parlament kur ato udhëhiqeshin në gjuhën shqipe. Gjithmonë “VEREN DO SMËRT” PËR INTERESA PERSONALE.

-ALTERNATIVA -u themelua dhe finansohet nga burime të dyshimta antishqiptare, pa ide dhe ideologji kombëtare. Shkaktoi rrëmujë në Kuvend vetëm mos të zgjidhet kryetari i parë shqiptar i Kuvendit të RMV.

-ALEANCA – publikisht deklaron se ideologjikisht është afër VMRO-së, dhe në çdo hap ofendon dhe fajëson popullatën shqiptare, nëpunësit shqiptarë, mjekët shqiptarë, gazetarët dhe nënat shqiptare me mbulesë

-BESA – e cila tashmë është strehuar nën petkun e LSDM-së dhe Lider ka Zoran Zaevin i cili propagandon “Shoqëri qytetare”, por assesi nuk lejon Kryeministër shqiptar.