Eshte ngritur një proces gjyqësor kundër Boki 13 dhe Katica Janeva për raketim dhe shpërdorim të pushtetit, me përjashtim të kryesorit: ku u kapën 1.5 milion euro nga Orce Kamchev.
Katica Janeva para kamerave këtë verë, pasi bëri një deklaratë në prokurori, tha se ajo e dinte se ku ishin paratë. Bojan Jovanovski, Boki 13, konfirmoi se ai gjithashtu e di se ku janë paratë, edhe ai ka një video të momentit kur dikush (?) Vjen në shtëpinë e tij, mbledh dhe dorëzon një çantë milionëshe.

E gjithë kjo dihet publikisht, por as prokuroria dhe as dëshmitarët në sallën e gjyqit, askush nuk përmend apo pyet – ku janë paratë e grumbulluara?

Qeveria dhe Ruskovska po zvarritin procedurën e konkurrimit. Gjashtë muaj pasi u raportua rasti, ne ende nuk kemi përgjigje se ku përfundoi i mjeri Louis Vuitton me 1.5 milion euro, nëse fushata e LSDM-së dhe e Stevo Pendarovskit e financoi raketimin, sa biznesmenë u hodhën në treg dhe sa para kishin u kapën, tha VMRO-DPMNЕ.

Sipas palës, deklarata e një dëshmitari dhe viktime dje konfirmon vetëm se dikush në pushtet po e prish hetimin.

– Publiku është i hutuar dhe qeveria po fsheh diçka.
A mendon Filipche se publiku i beson deklaratës që showman Boki 13 po fliste për spitalet. Katica Janeva nuk ka marrë 50,000 euro, por 350,000 euro.
Kjo rrit si fitimin e paligjshëm të pasurisë ashtu edhe ashpërsinë e veprës penale.
Akuza ndaj saj duhet të riformulohet.
Louis Vuitton i ngathët udhëtoi në vende të shumta. Dhe me sa duket më shumë njerëz kanë fituar përfitime të paligjshme pronësore.
Kush janë ata !? Dhe pse ata nuk janë përfshirë në hetim deri më tani !?
Ruskovska shpëton nga e vërteta. Kështu që ai nuk dëshiron të hetojë se ku shkuan plehrat dhe ku po udhëtonte. Ruskovska është duke e zvarritur hetimin sepse ajo e di se Racket është prapa majës së pushtetit, pa të cilën një milion rekord nuk do të ishte i mundur në një periudhë të tillë kohe.
Qytetarët presin një rezolutë efikase dhe efektive të reketimit, tha partia në një deklaratë.