1.
Xhimi Karter, ish President i Amerikës : “Mos e nënvlerësoni zotin Enver Hoxha, se ai është një kokë e madhe në fushën e diplomacisë”!
2.
Henri Kizinger, ish Sekretar Shteti i SHBA: “Një nga udhëheqësit më të bukur të botës, i cili ka kryesuar çdo tryezë bisedimesh, pavarësisht se kush ka qenë ulur në atë tryezë”!
3.
ÇU EN-LAI, ish Kryeministër i Kinës : “I vetmi udhëheqës partie, mendimit dhe gjykimit të të cilit nuk i bëra ballë asnjëherë, është Enver Hoxha”!
4.
Sharl De Gol : “Askush më tepër se Enver Hoxha nuk e meriton thënien ‘Lavdia shkon tek ai që nuk e kërkon atë”!
5.
Andrea Papandreu, ish Kryeministër i Greqisë : “Një popull mund ta bësh të duartrokasë me dhunë udhëheqësin e vet, por nuk mund ta bësh të qajë për ‘të”!