Nënkryetar i BDI-së, Izet Mexhiti,  thotë se se koalicioni dypalësh nuk mund të pretendojë  të sulmojë politikat e qeverisë për shkak se janë “mish-mash”, me një këmbë në opozitë dhe me një këmbë në qeveri. Sipas tij opozita është e dezorientuar dhe për këtë, sipas tij, nuk ka faj BDI-ja, po kanë faj vet.