Përfaqësuesi i lartë i BDI së dhe kryetar i Degës së kësaj partie në Çair Izet Mexhiti në emisionin Rruga drejt në Alsat ka thënë se kanë ndodhur ndryshime të njëpasnjëshme në vazhdimësi por ndryshimi radikal për shqiptarët ndodhi ai në 2001- shin përmes UÇK-së.

Opozita sipas tij është e dezorientuar .
Duke folur për koalicionin mes ASH dhe Alternativës Mexhiti tha se ka ndodhur një mish- mash sepse ju nuk mund të thirreni as pozitë dhe as opozitë.Njëra ka qenë një pjesë e kohës pjesë e kësaj qeverie mandej ka kaluar në opozitë ndërsa Alternativa është pjesë e qeverisë u shpreh Mexhiti.