Anketa e fundit e realizuar nga ana e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) edhe njëherë ka nxjerrë BDI-në fituese absolute. Në pyetjen e IRI-it se për cilën parti do të votoni në zgjedhjet parlamentare, BDI sërish fiton bindshëm karshi të gjithë partive politike shqiptare. BDI mbetet parti më stabile në elektoratin shqiptarë edhe atë që nga gushti i vitit 2017 e deri në gusht 2020 ka besueshmëri prej 7 përqind, shkruan TS.

Në anketën e fundit partitë politike shqiptare si Aleanca dhe BESA kanë ngritje , ndërsa Aletrnativa e Afrim Gashit nuk është në anketë, ndërsa PDSH-ja e Menduh Thaçit vazhdon të jetë me 1 përqind .