Gazetarja dhe aktivistja Ida Protuger është e fundit në një mori personazhesh publike dhe qytetarë që reagojnë ashpër ndaj pirjes së duhanit në bare në Shkup, i cili tashmë praktikohet në ambiente të mbyllura, dhe gjobitjet nuk ekzistojnë më.

Një protestues në Facebook shkruan se pasi të shohin kryeministrin duke pirë duhan brenda, për institucionet kjo do të thotë automatikisht se është e ligjshme.

Prsh Shkupjan, u gëzova, por rrallëherë do ta shohim njëri-tjetrin.
Unë pi cigare, praktikisht nuk ka vend për pirjen e duhanit. Jo më brenda jashtë, lejohet kudo sepse nuk ndëshkohet më për të.

Sapo kryeministri pi duhan, askush nuk kujdeset dhe nuk respekton të drejtën e jo duhanpirësve. As të drejtat e fëmijëve. Nënat dhe baballarët pinë duhan me fëmijët e tyre në dekor në Aeroportin Déjà vu (foto).

Një vetëdije kaq e ulët për shëndetin dhe cilësinë e jetës, e cila është e frikshme. Njerëzit me mushkëri të ndjeshme duhet të ulen në shtëpi sepse do të vuajnë nga tymi i cigares në kafenetë.

Ai zbret në funksionalitetin e institucioneve, nëse kryeministri pi duhan automatikisht është i ligjshëm. E tmerrshme dhe e trishtueshme, shkruan Protuger..