Shkruan Orhan Ibrahimi:

Aksidentalisht nga dëshmia e një ish sigurimci u ndriçua e vërteta mbi M. Thaçin dhe A. Xhaferin! Personalitete që për gati tre dekada pësuan gati si askush goditje e shantazhime, ndjekje e përcjellje nga institucionet shtetërore si skenariste dhe si zbatuese e tyre. Në shërbim të këtij synimi i kishin të gjitha mjetet si dhe pseudo(politikanët, reformatorët, atdhetar,media, analist, intelektual etj). Shtrohen pyetjet:

1.Po pse e kontrabandoj vetëveten shteti dhe i ka përgjuar pa procedurë gjyqësore keto dy udhëheqës të shqiptareve?

2.Tani që po dalin sheshit dëshmi e fakte mbi shkelje të rënda të procedurave, ligjeve dhe demokracisë, prap heshtje absolute dhe erresirë mbi këto personalitete?

3.Po tani, tani kush e urdhëron heshtjen?!