BDI si parti më e etabluar , atë që e premton edhe e realizon ka deklaruar Grubi në emisionin Argument në MTV 2
Atë që e ka thënë Ali Ahmeti në 2002 e thotë edhe sot shprehet deputeti i BDI-së .Sipas Grubit BDI është parti që ndërton procese dhe I zbaton ato.
Grubi tha se për BDI-në nuk ka kthim nga Marrëveshja e Prespës dhe ajo e Ohrit si dhe marrëveshja e fqinjësisë së mirë.
Ali Ahmeti sipas tij është i atij lloji politikanësh që më parë pranon të humb vetë se sa të humbin shqiptarët.