Tashmë nuk ka dilema, gjuha shqipe është zyrtare në Maqedoninë e Veriut ndërsa gjithnjë e më shumë e nga dita në ditë vazhdon të implementohet nëpër institucionet shtetërore.

Nga fotografitë e sigurara nga portali jone, certifikatat e lindjes jepen në dy gjuhë, në gjuhën maqedonase si gjuhë e parë zyrtare dhe në gjuhën shqipe si gjuhë e dytë poashtu zyrtare në shtet.