Gjermania ka vazhduar ndalesën për të gjitha udhëtimeve ndërkombëtare deri të paktën 14 qershor.

Gjermania po këshillon kundër të gjitha udhëtimeve ndërkombëtare deri të paktën 14 qershor, njoftoi të mërkurën Ministri i Jashtëm i vendit Heiko Maas, raporton Reuters.

Maas u tha gazetarëve se vendi “nuk mund të këshillojë udhëtimin pa shqetësime” dhe se Gjermania po bashkërendon me vendet e saj fqinje evropiane në paralajmërimin global të udhëtimit.

“Shpresojmë se nuk do të kemi nevojë për të zgjatur paralajmërimin e udhëtimit përtej 14 qershorit, megjithatë nuk mund ta marrim këtë gjykim në këtë moment në kohë”, shtoi ai.

Maas lëshoi ​​paralajmërimin zyrtar të Gjermanisë kundër udhëtimeve turistike nëpër botë në 17 mars, transmeton lajmi.net.

Ministri i Jashtëm tha se Gjermania kishte riatdhesuar 240,000 turistë nga e gjithë bota në Gjermani në katër javët e fundit.