Dita e diel dhe me diell ka bërë që zonat bregdetare të popullohen nga qytetarët, por vetëm banorët e qyteteve respektive.

Kështu ka ndodhur edhe në zonën e Durrësit.

Të shumtë kanë qenë qytetarët që kanë shëtitur në bregdet

Por në ditën e sotme nuk kanë munguar edhe pushuesit e parë.

Në fotot e bëra në zonën nga Golemi tek Shkëmbi i Kavajës nga fotografi Gent Shkullaku, duken edhe pushuesit e parë që marrin rreze dielli.