Flori Mumajesi si shumë shqiptarë të tjera ka reaguar pas tragjedisë së djeshme, ku 29 persona kanë humbur jetën, 650 të tjerë janë të plagosur dhe disa të tjerë janë ende nën rrënoja. Ai shprehet se pas ndihmës së madhe që na ka ofruar Kosova në këto ditë të vështira duhet të hiqet përfundimisht pika kufitare me Kosovën. Në shkrimin e tij ai shkruan se Kushtetuta ra, pasi një ushtri e huaj shkeli vendin tonë dhe tani nuk jemi më në luftë dhe ajo nuk është më e huaj…